lørdag 19. november 2011

Yangshou. Landsby-Kina sånn du drømmer det skal være

For det er virkelig et drømmested vi dro til på andre siden av grensen forrige uke. Drar du til en passe stor kinesisk by(2-3 millioner +) så får du betong og skit og kaos i fleng. Slik er Kina for de fleste. Men hvis man virkelig vil se Kina fra en litt mer polert side så drar man ut til "landsbygda"(300 000 innbyggere).

Nå skal det sies at Yangshou er en av de største turistdestinasjonene i Kina - både for utenlendiger og for kinesere. Derfor er det mye vestlig mat og flere som snakker litt(!!!) engelsk. Fake-sted vil sikkert noen si, PERFEKT vil jeg si(har du lest min siste blogg så skjønner du det med maten..)

Vi dro med buss fra grensa. Og her blei det en ny opplevelse: nattbuss med senger. For en over litt lang gjennomsnittlig nordmann blei dette en mindre behaglig reise, men jeg fikk faktisk noen timer på øye.(Da synes jeg mere synd på de to russiske brødrene som tok nattbuss istedet for toget, hvor de begge veide over 140 kilo og ikke hadde sjanse til å få plass i senga - smell!


Da vi omsider kom fram bar det i båt fra Guilin til Yangshou opp ei elv på båt. Et yndig turistmål, ikke rart ettersom det langs hele elven var Avatar-lignende fjell(de fløy ikke riktignok) på hver side.
For en nordmann med de norske fjordene å sammenligne med så var faktisk dette et flott skue, synd med all tåka/smogen riktignok, men dette var spektakulært. Så spesielle er disse fjellformasjonene at de har fått plass på 20-yuan seddelen.


Elvene er til for å ferdes på med gondollignende flåter. Det var riktignok mange andre som også hadde skjønt dette, men det la ingen demper på oss og vårt tyske reisefølge(Dr. Deppner - systematisk teologi lærer på LTS og hans venn Mattias)


Høydepunktet på turen var likevel sykkelturen. Det sier seg vel selv kanskje for en landeveissykkel glad, Tour de France-frels nordmann. Å sykle på humpete jordveier mellom falleferdige, slitte murhus på den ene siden og to kinensike bonder som dyrker sitt daglige brød på den andre siden samtidig som to haner fyker over veien rett foran deg gjør at Kina blir levende!


Og kan du tenke deg noe mer kinesisk enn en bonde som frakter en stort lass høy med vogna si på en gammel kjerrevei? Episk!


Og Iselin, kan du tenke deg noe mer flott enn Martin på en sykkel bland høye fjell? tenkte meg det!


Et siste høydepunkt skal du få siden du har vært så flink å kommet deg gjennom dette lange innlegget. Det finnes nemlig et lysshow i Yangshou som det er Olympisk nivå på!(det er faktisk resigøren av åpningsermonien i Bejing OL som har regien!) Vann og fjell var fantastiske kulisser for en forestilling vi ikke tok helt poenget i siden det var på kinesisk. Her er åpningsscenen før de 200 skuespilleren med fakler og selvlysende drakter og flåter og hva-de-nå-hadde har entret vannet.




Og da vi kom tilbake til Hong Kong bar det rett på Global Leader Summit HK, som vi ved en tilfeldighet fikk gratis..

Livet er fint


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar