mandag 19. desember 2011

Den hvite borgen - en hyllest til seminaret på fjellet!

Litt over fire måneder har gått siden vi satt våre bein på kinesisk jord. Det har vært en fantastisk spennende vandring i fremmed(e) kultur(er). Vennskap er stiftet, horisontene utvidet, teologien forfrisket, naturperler utforsket og t-skjorter svettet ut.

Dette siste innlegget er et forsøk på gi en hyllest til dette vakre seminaret.

Der "Middle Earth" har "Den hvite byen"(snakker nå om Minas Tirith i Ringenes Herre) har Hong Kong "Den hvite borgen" eller Lutheran Theological Seminary som det egentlig heter.


Det første som slår deg når du kommer hit er hvor utrolig dette ligger plassert:  Nær byen men likevel langt nok oppe i fjellsiden til at du finner roen blant 7 millioner kinesere. Veien opp til hjertet av seminaret går via de mange trappene som slynger seg med terrenget. 


Og selv om trappene kan virke mange, 122, så er ikke dette et hvilket som helst nummer. Slå opp i Salme 121,1 (som med litt kreativ matematikk blir 122) og du finner: "Jeg løfter mine øyne opp mot fjellene, hvor skal min hjelp komme fra?" 


Og på toppen av trappene kommer svaret hver gang vi går opp:
Min hjelp kommer i fra Herren, himmelen og jordens skaper, han som gav avkall på sitt eget tok på seg en tjenerskikkelse og ble mennesker lik...fornedret seg selv og ble lydig til døden, ja, døden på korset (Fil 2,7-8)

En hver seriøs borg må ha vannforsyningene i orden for at livet skal kunne gå sin gang. 


Brønnen på skoleplassen symboliserer så mye mer enn vann:
 Den som tror på meg, fra hans indre skal den, som Skriften sier, renne elver av levende vann. 
(Joh 7,38) 

Elven, som kan skimtes til venstre, åler seg til dammen som ligger om-kretset av skolebygningen.


Og i dammen er symbolet på at det er levende vann vi har med å gjøre: Det er fullt av fisker som svømmer rundt i den lille dammen, nysgjerrige på om de vil få noe mat hver gang noen stiller seg opp ved brosteinskanten.


Kapellet skimtes i bakgrunnen sammen med den frodige jungelen. Nok en stille morgen, nok ett godt utgangspunkt for å være takknemlig for å kunne tilbringe 5 måneder her.

Skulle din pilegrimsferd ta deg til Hongkong, så anbefaler jeg deg å søke ly i Den hvite borgen og la roen og harmonien her få prege deg og gi deg kraft til å gå videre.

For gå videre det må man, og derfor veier vi snart koffertene å setter kursen for Norge!

I mellomtiden må du ha en velsignet jul og et godt nytt år og takk for at du fulgte med på vår lille vandring!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar